Animator worden

Om aan de slag te gaan als animator op de Speelmicroob dien je in het bezit te zijn van een attest "Animator in het jeugdwerk "

Nog geen attest ? Geen probleem !
Wat moet je hiervoor doen ?

Cursus volgen bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk

Je kan de cursus volgen vanaf de dag dat je 15 jaar wordt. De cursus duurt meestal 6 dagen, met overnachtingen.

De cursus ‘animator’ is één en al speelplezier : bouwen, knutselen, bewegen, spelletjes spelen, fantasie en meer van dat. Om volop mee te spelen op een speelpleinwerking, is zelf graag spelen en experimenteren dan ook een absolute voorwaarde. Uiteraard brengen ze je daarnaast ook de basis bij over de leefwereld van kinderen, over een goede begeleiderhouding, over leren samenwerken...

Je wordt hierin begeleid door een team van ervaren VDS-instructeurs die ook allemaal nog met beide voeten in het speelpleinwerk staan. Zij staan garant voor een leuke en speelse aanpak van de hele cursus.

 

Stage lopen op de Speelmicroob

Aan de cursus is ook een stage verbonden op een speelpleinwerking naar keuze (maar natuurlijk liefst bij ons, haha).

We vragen aan elke nieuwe speelpleinanimator of -stagiair om tijdens één inloopweek ons speelplein volledig te leren kennen. De stage tot animator of hoofdanimator bedraagt 50u. Deze 50u spreiden we over 2 speelpleinweken (om aan voldoende stage-uren te komen en) je voldoende te kunnen ondersteunen en leerkansen te bieden.

Na een positieve beoordeling word je de trotse eigenaar van het attest !

 

Lijkt je dit wel wat ?

Je kan zelf inschrijven voor de cursus via de site van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk.
Of contacteer ons voor meer informatie of om samen in te schrijven.